ELS SANTS ARCÀNGELS MIQUEL, GABRIEL I RAFAEL

  1. Els àngels són éssers misteriosos, i el profeta Daniel en parla d’una manera misteriosa en la famosa profecia sobre el Fill de l’home que la litúrgia ens fa llegir a llur festa:
    “Un riu de foc va baixar davant seu; mil milers el van servir, i deu mil miríades el van acompanyar”.
  2. Daniel no esmenta els Àngels: parla de foc, de milers, de miríades de miríades… Són éssers realment misteriosos. Els representem com a homes de cara amable i dolça, mentre que en l’Escriptura apareixen com a éssers terribles, que inspiren por, perquè són la manifestació del poder i la santedat de Déu, que ens ajuden a adorar dignament: “Vull cantar”. davant teu davant els teus àngels, em postro cap al teu sant temple”.
  3. Com preguem en el prefaci: “a, Pare sant, en els esperits benaventurats ens reveleu com de gran i estimable sou per sobre de tota criatura”. En la visió de Daniel els Àngels no són els éssers més importants: veiem més tard “un, com un fill de l’home” i és ell, no els Àngels, qui s’introdueix al tron ​​de Déu, és a ell a qui “va donar”. poder, glòria i regne”, és a ell a qui “serviran tots els pobles”.
  4. El mateix veiem a l’Evangeli: els àngels estan al servei del Fill de l’home. “Veureu obrir-se el cel i els àngels de Déu pujant i baixant sobre el Fill de l’home”, dirà Jesús, al·ludint tant a aquesta visió de Daniel com a la visió de Jacob, que en el seu somni veu pujar i baixar els àngels. el lloc on està estirat i que dóna el sentit de la presència de Déu a tots els llocs de la terra.
  5. Els Àngels de Déu estan, doncs, al servei del Fill de l’home, és a dir, de Jesús de Natzaret; la nostra adoració no va dirigida als Àngels, sinó a Déu i al Fill de Déu. Els Àngels són servidors de Déu a qui ell, en la seva immensa bondat, posa al nostre servei i que ens ajuden a tenir un sentit més profund de la seva santedat i majestat. i alhora un sentiment de gran confiança, perquè aquests éssers terribles estan al nostre servei, són els nostres amics.
  6. Demanem al Senyor que ens faci entendre realment la seva santedat i majestat infinites, per postrar-nos amb cada cop més reverència davant la seva presència, davant els seus àngels.
  7. Angelum pacis Míchael ad istam,
    Christe, demítti rogitámus aulam,
    cuncta quo crebro veniénte crescant
    próspera nobis.
    Angelus fortis Gábriel, ut hostem pellat antíquum, vólitet supérne, sǽpius templum cúpiens favéndo vísere nostrum.
    Angelum nobis médicum salútis.
    mitte de cælis Ráphael, ut omnes.
    asanet ægrótos paritérque nostros.
    dírigat actus.
    Christe, sanctórum decus angelórum,
    adsit illórum chorus usque nobis,a.
    ut simul tandem Tríadi per ævum.
    cármina demus. Amen.

JGA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.